Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...

Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...

15 de novembre 2013

En aquests moments no és possible inscriure's a aquest curs.

Imprimir

La gastronomia és un dels programes que impulsa la Càtedra Medellín-Barcelona perquè entén que l'intercanvi de coneixements que promou inclou la gastronomia com una altra manera d'entendre el desenvolupament de Medellín i Barcelona, de comprendre el que les diferencia, el que distingeix les seves respectives societats. La gastronomia com a porta d'entrada per descobrir els seus habitants, la seva història i la seva cultura.
Una altra dimensió de la gastronomia és la seva aportació a l'economia -per mitjà del desenvolupament de la indústria agroalimentària, mercats, agricultura periurbana- i a la salut de les poblacions.
Els objectius de la jornada són: conèixer com s'ha desenvolupat el binomi ciutat i gastronomia a Barcelona i Medellín; veure quins han estat els processos d'intercanvis desenvolupats en aquest àmbit entre les dues ciutats; sistematitzar aquestes experiències com a referents per a altres ciutats; i conèixer els productes i receptes de les gastronomies medellinense i barcelonina.

15/11/2013 - Auditori Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Montalegre, 5 Barcelona
09:00 - 09:15 Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
Inauguració
Joan Fuster Sobrepere, director acadèmic del CUIMPB-Centre Ernest Lluch
Félix Manito, director de la jornada
09:15 - 09:45 Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
Ciutat i gastronomia en l'agenda local i internacional
Alain Le Saux
09:45 - 10:15 Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
"Medellín sí sabe, el millor de la cuina colombiana per tota la ciutat"
Claudia Márquez
10:15 - 10:45 Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
Les polítiques públiques de l'Ajuntament de Barcelona d'impuls de la cultura gastronòmica
Raimond Blasi
10:45 - 11:00 Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
Debat
11:00 - 11:30 Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
Pausa
11:30 - 12:45 Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
Taula rodona: Tendències i reptes de futur de la gastronomia
Miquel EspinetCarles GaigToni Massanés. Modera: Carme Canut
11:30 - 12:45 Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
Taula rodona: Estratègies gastronòmiques de ciutats
Manel CasanovasJosep Lluís MartíJoan Naudó. Modera: Francesc Vila
  • En aquests moments no és possible inscriure's a aquest curs.

Compartir