Els cursos d'espanyol del CUIMPB ofereixen un monogràfic sobre llengua i cultura catalana

Els cursos d'espanyol del CUIMPB ofereixen un monogràfic sobre llengua i cultura catalana

 

Imprimir

Els cursos d'espanyol del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) - Centre Ernest Lluch ofereixen aquest any un nous monogràfic, perquè els estudiants estrangers -majoritàriament nord-americans- coneguin la realitat catalana. El monogràfic, de 45 hores, i adreçat a estudiants amb un nivell avançat de coneixement del castellà, es titula "Cataluña en el siglo XXI: lengua, cultura y sociedad". Els estudiants d'aquest monogràfic es familiaritzaran amb els signes identitaris de Catalunya i amb la seva geografia, història, població, política i manifestacions artístiques. A més, el monogràfic oferirà nocions bàsiques de la llengua catalana.

El programa del curs, que s'imparteix en castellà, serà el següent:

1. Breu introducció històrica. La formació de Catalunya; l'esplendor fins al 1714; del 1714 a la Catalunya del segle XXI.
2. Catalunya, Galícia i el País Basc: les altres nacions dins Espanya. Lorganització dEspanya en comunitats autònomes.
3. Repàs a la política catalana contemporània. Les institucions governamentals. L'encaix de Catalunya a Espanya; relacions entre Barcelona i Madrid. L?independentisme català de principis del segle XXI: el procés.
4. Economia i estat del benestar a Catalunya.
5. La societat catalana. Demografia i distribució de la població al territori català. Barcelona, ​​capital de Catalunya i focus turístic d’Europa.
6. La llengua catalana. Origen i extensió al territori. Introducció a la fonètica, gramàtica i vocabulari del català.
7. La situació de la llengua catalana al segle XXI: qüestions de sociolingüística i política lingüística. L'ús de la llengua catalana a l'ensenyament, als mitjans de comunicació ia les xarxes socials.
8. Principals manifestacions artístiques catalanes: arquitectura, pintura, literatura i música.
9. Tradicions i costums de Catalunya.
10. La gastronomia: mercats, plats típics i els grans xefs catalans.

Compartir