Els reptes de l'educació superior i la recerca científica. Com transformar les universitats?

Els reptes de l'educació superior i la recerca científica. Com transformar les universitats?

Acte inaugural

 

Imprimir


#ReptesUniversitats

Arxius de vídeo

Presentació Sijbolt Noorda

Imatges

Notícia ACUP

En un context de grans canvis socials, econòmics i tecnològics, i davant de desafiaments locals i globals com el canvi climàtic, la globalització i la crisi de la democràcia, les universitats han de qüestionar-se la funció social i els objectius estratègics. Com ha de ser la formació universitària als inicis del segle XXI? Com promoure l'equitat i la igualtat d'oportunitats a l'educació superior? S'han de repensar els principis d'autonomia universitària i de llibertat acadèmica? Com poden contribuir les universitats a fer realitat l'Agenda 2030 de l'ONU i els Objectius de Desenvolupament Sostenible? Quins han de ser els perfils del personal docent i investigador? Com afavorir una investigació científica responsable i compromesa socialment? Aquestes són només algunes de les qüestions a què hauran de respondre els sistemes d'educació superior (i específicament les institucions universitàries) els propers anys. Aquest Cicle de Seminaris del CUIMPB-Centre Ernest Lluch, organitzat en col·laboració amb la Xarxa Global d'Universitats per a la Innovació (GUNi) i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), pretén aprofundir en aquestes i altres qüestions rellevants per a la política i la gestió universitària i de la investigació. El Cicle s'emmarca en el context de la 3a Conferència Mundial d'Educació Superior de la UNESCO, que se celebrarà a Barcelona del 18 al 20 de maig del 2022.

17/05/2022 - Aula 1 CCCB
10:00 - 10:15 Presentació del cicle de seminaris

- Carlos Andradas
, rector de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo
- Josep Maria Vilalta
, director del curs
10:15 - 11:00 Ponència marc: "Del present al futur: els reptes de les universitats en un nou context social, econòmic i cultural"

- Sijbolt Noorda
11:00 - 11:15 Debat
11:15 - 11:45 Pausa
11:45 - 13:15 Taula rodona. Com transformar les institucions universitàries per construir societats democràtiques, de progrés i sostenibles?

Modera: Júlia Miralles de Imperial

  • José Manuel Pingarrón
  • Francesc Pedró
  • Daniella Tilbury
  • Josep Maria Vilalta
13:15 - 13:30 Debat obert

Modera: Júlia Miralles de Imperial
    Compartir