Creativitat musical amb intel·ligència artificial (II)

Sessions participatives

   


Taller especialitzat per a músics professionals i desenvolupadors de software. Cal portar el portàtil propi.  Places limitades a 15 inscripcions amb un procés de pre-inscripció. Les persones acceptades rebran un missatge abans de l'1 d'abril perquè puguin formalitzar la inscripció.
Preinscripció

El dia 26, jornada teòrica. Informació i inscripcions
 
#musicaIA

Imatges

Specialized workshop for professional musicians and software developers. You must bring your own laptop. Places limited to 15 registrations with a pre-registration process. Accepted people will receive a message before April 1 to formalize the registration.
Pre-registra
tion

On the 26th, theoretical day. Information and registrations
 
La Intel·ligència Artificial (IA) promet una revolució radical en la nostra manera de fer, interpretar i escoltar música. Aquest curs porta a Barcelona artistes i científics destacats que treballen en el camp de la IA, la creativitat i la música. És un esdeveniment obert perquè tots els participants elaborin una llista dels reptes socials, ètics, creatius i tècnics als quals ens enfrontem. Els artistes, els intèrprets i el públic en general ho necessiten tenir la paraula sobre com volem la IA a les nostres vides... i serà una gran oportunitat per formar part de com imaginem el futur de la investigació en IA/Creativitat.
 
El curs comença amb una presentació i un panell per al públic general i continuar amb un més exposició tècnica de diferents casos pràctics de l'ús de la IA en el procés de creació d'actuacions musicals. El segon dia està pensat per aprofundir en la interacció entre músics i tecnòlegs i proposa una sessió participativa pràctica experimental per explorar la tecnologia musical millorada amb IA. Les propostes musicals que sorgeixen del taller seguirà evolucionant més endavant. L'objectiu és perquè els participants puguin presentar les seves creacions en públic durant l'any 2023 i posteriors.

Aquest és un taller sobre tecnologia musical millorada amb IA. Començarem preguntant-nos: quina és la filosofia darrere del disseny de sistemes de música AI? Com podem dissenyar-los per millorar, no substituir, l'activitat creativa humana? Nosaltres explicarem com funcionen aquests sistemes de música AI. Mitjançant l'experimentació pràctica, els participants descobriran què poden fer amb sistemes de música AI. També pensaran com integrar-los en els seus propis processos creatius. El taller està adreçat principalment a músics instrumentals i usuaris de tecnologia musical però també pot ser d'interès per als desenvolupadors de programari musical. La persona que hi participi haurà de portar el seu propi ordinador portàtil, preparat per instal·lar-hi programari i
experimentar-hi.

27/04/2023 Aula 2 CCCB
09:30 - 10:00 - Eines d'IA per a la improvisació musical. Preparació per al taller

- Matthew Yee-King

- PRUAB Parc de Recerca. David Hernández
Tecnologia musical millorada amb IA
10:00 - 10:20 - Altres exemples de programari / Music LM - Rifussion
10:20 - 10:40 - Introducció amb la cançó prefabricada del programari de Matthew Yee-King
10:40 - 11:00 - Explicació general de l'estructura del programari
11:00 - 11:30 - Exercici de notes naturals
11:30 - 13:00 - Construcció de cançons
13:00 - 13:20 - Part gràfica Midjourney - Art Cover per a la cançó
13:20 - 14:00 - Presentació de la composició final