Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,...
15 de novembre 2013
- Gratuït
- CUIMPB
- 15/11/2013
En aquests moments no és possible inscriure's a aquest curs.
La gastronomia és un dels programes que impulsa la Càtedra Medellín-Barcelona perquè entén que l'intercanvi de coneixements que promou inclou la gastronomia com una altra manera d'entendre el desenvolupament de Medellín i Barcelona, de comprendre el que les diferencia, el que distingeix les seves respectives societats. La gastronomia com a porta d'entrada per descobrir els seus habitants, la seva història i la seva cultura.
Una altra dimensió de la gastronomia és la seva aportació a l'economia -per mitjà del desenvolupament de la indústria agroalimentària, mercats, agricultura periurbana- i a la salut de les poblacions.
Els objectius de la jornada són: conèixer com s'ha desenvolupat el binomi ciutat i gastronomia a Barcelona i Medellín; veure quins han estat els processos d'intercanvis desenvolupats en aquest àmbit entre les dues ciutats; sistematitzar aquestes experiències com a referents per a altres ciutats; i conèixer els productes i receptes de les gastronomies medellinense i barcelonina.
15/11/2013 Auditori Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Montalegre, 5 Barcelona | |
---|---|
09:00 - 09:15
-
Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,... Inauguració Joan Fuster Sobrepere, director acadèmic del CUIMPB-Centre Ernest Lluch Félix Manito, director de la jornada |
|
09:15 - 09:45
-
Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,... Ciutat i gastronomia en l'agenda local i internacional Alain Le Saux |
|
09:45 - 10:15
-
Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,... "Medellín sí sabe, el millor de la cuina colombiana per tota la ciutat" Claudia Márquez |
|
10:15 - 10:45
-
Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,... Les polítiques públiques de l'Ajuntament de Barcelona d'impuls de la cultura gastronòmica Raimond Blasi |
|
10:45 - 11:00
-
Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,... Debat |
|
11:00 - 11:30
-
Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,... Pausa |
|
11:30 - 12:45
-
Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,... Taula rodona: Tendències i reptes de futur de la gastronomia Miquel Espinet, Carles Gaig, Toni Massanés. Modera: Carme Canut |
|
11:30 - 12:45
-
Gastronomia i ciutat: mercats, economia, cultura urbana,... Taula rodona: Estratègies gastronòmiques de ciutats Manel Casanovas, Josep Lluís Martí, Joan Naudó. Modera: Francesc Vila |
|